Samad Ait Aicha

Samad Ait Aicha is a Moroccan journalist who now resides in exile in France. He is committed to correcting the one-sided image of an open and modern Moroccan society.

Samad Ait Aicha is a Moroccan journalist who now resides in exile in France. He is committed to correcting the one-sided image of an open and modern Moroccan society. During the Freedom Book Fair 2019 he will explain how the situation has changed, how liberties are being restricted.

 

Abdessamad Ait Aicha is geboren in 1984 in de regio Assa. Na zijn studie sociologie met een focus op mediasociologie en onderzoeksjournalistiek, hield Ait Aicha zich vooral bezig met onderzoek naar media en maatschappij. Hij was redacteur van de regionale nieuwswebsite in Ouarzazate, was journalist bij Machahid, en zijn artikelen werden gepubliceerd op Hespress.com, huffpostarabi.com, hounasoutak. Hij was lid van de Marokkaanse Vereniging voor Journalistiekonderzoek (AMJI).
Vanwege zijn kritische werk heeft hij besloten Marokko te verlaten. Hij blijft werken met de Arabisch-talige krant Lakome2.com en werkt samen met NGO’s aan mensenrechtenkwesties in Marokko, onder andere met Free Press Unlimmited.

TICKETS & INFORMATION

Najat El Hani zal samen met Abdessamad Aït Aicha (Marokkaanse journalist die nu in ballingschap in Frankrijk verblijft) en Sietske de Boer (voormalig journalist in Marokko) gaan zij het hebben over wat journalisten nodig hebben en wat Europese landen kunnen doen om aan een verbetering van hun werkomstandigheden bij te dragen.

 

Entrance: free

Type of event: –

Date & time: May 3, 19:00 – 20:15

OTHER SPEAKERS